Verdensmesterføre i Vassfjellet Vinterpark!

De siste to ukene har vi hatt nydelig vintervær i Vassfjellet vinterpark. Den stabile kulda har gjort sitt til at forholdene i bakkene er tilnærmet optimale for den som nyter både korte og lange svinger i bakkene. På fagspråket kalles dette «verdensmesterføre» da friksjonen i snøen er så stor at det å få feste til skiene mot snøen er meget enkelt.

Jeg håper derfor at dere har hatt gode opplevelser i bakkene på vei ned fra toppen, og at du har klart å utvikle skiteknikken din hos oss. Vi preparerer løypene så godt som mulig for at snøen skal være behagelig å kjøre på!

Samtidig som at bakkene har vært fine å kjøre på så har vi prioritert å legge masse snø i parken. Vi ønsker å legge til rette slik at denne blir bedre en noen gang denne vinteren og vi er nå i gang med å utforme parkens elementer. Det er betydelige mengder snø som skal dyttes på rette plasser, så dette vil ta noe tid. Parken vil uansett være ferdig om kort tid og de lekne av oss kan derfor glede seg!

Vi er også nå godt i gang med å legge snø i øvre del av midtheisbakken. Her skal vi lage noen mindre big-jumps og en skicross, men vi er også her avhengig av å få produsert en god del snø før vi er ferdige. Dette er nå et arbeid vi prioriterer i tiden fremover.

Freidig Alpin hadde sist helg sitt tradisjonsrike skirenn, Helenes Cup. Med ca 150 deltakere så ble dette en stor suksess for yngre alpinister i Trøndelag.
Vår trening- og rennarena «Freidigbakken» er nå på et så bra nivå at damenes landslag velger å legge sine siste VM forberedelser i denne bakken i neste uke. Påfølgende av dette så skal det arrangeres to internasjonale FIS renn for junior- og senior løpere i denne bakken for damer og herrer helgen 9.-10 Februar.
For å gjøre bakken slitesterk nok til dette så skal vi gjennomføre en såkalt «balk» av bakken. Enkelt forklart så vannes bakken kraftig før preparering slik at snøen har betydelig mer iblandet vann før dette fryser. Snøen i denne bakken vil derfor bli betydelig hardere samt glattere enn i de øvrige bakkene. Kom gjerne innom for å se WC damene trene før VM, eller å se FIS rennene Live. Her vil flere av Freidigløperne møte sterk motstand fra fjærn og nær!

Jeg ønsker å takke alle våre gjester for besøket så langt og håper å se dere i bakken igjen! Vi gjør det vi kan for at du skal få en flott skiopplevelse hos oss i Vassfjellet Vinterpark.

Med vennlig skihilsen
Eirik Sem
Daglig Leder