Snøen er kommet for å bli og skiene svinger lett av seg selv!

I slutten av januar fikk vi endelig skikkelig vintervær igjen med minusgrader. Vi fikk et godt pudderdump lørdag 25. januar og da var det veldig mange som tok turen til Vassfjellet Vinterpark for å kjøre i toppheis-området. For mange er pudderkjøring en stor nytelse, og det var flott å se at både store og små tok turen til oss og utnyttet de supre forholdene.

I etterkant av dette pudderdumpet har vi fått en kaldere værtype. Snøen har fått satt seg og vi har nå en såkalt «grippy» snø i større deler av anlegget. Denne snøen gjør at skiene svinger lett av seg selv og man kan derfor carve ned bakkene. I enkelte partier er snøen hard og da må du være bestemt med kantene, slik at du får feste med stålkantene.

Værmeldingene fremover viser at vinteren er kommet for å bli i Vassfjellet Vinterpark. Med denne kalde værtypen så har vi flotte forhold både på dag- og kveldstid. Jeg tror vi nærmer oss en konsistens på snøen som vi kaller «verdensmesterføre». Dette er en litt hardere snø med masse små krystaller, som gjør at du har veldig godt feste og kan legge skiene skikkelig på kant. Opplevelsen er at man kan kjøre som «en verdensmester» på ski eller brett i bakken.

Vassfjellet Vinterpark er nærmere enn man ofte tror. Vi har bussavganger fra sentralstasjonen i Trondheim hver helgedag kl. 10:00 med retur fra Vassfjellet kl. 16:00. På tirsdag og torsdag kveld kjører bussen kl. 17:00 fra sentralstasjonen med retur kl. 21:00. Videre så har vi «Cheap Friday» der du også kan ta buss på fredagene kl. 11:00 fra sentralstasjonen med retur kl. 16:00 fra Vassfjellet. Se hjemmesiden under skibuss for ruteopplysninger. Velger du å kjøre bil tar turen rundt 25 minutter fra sentrum av Trondheim, noe som ofte er en normal avstand til andre aktiviteter for de fleste av oss. Parkering i Vassfjellet Vinterpark er selvfølgelig gratis.