Slik blir Covid-19-sesongen i Vassfjellet

Covid-19 eller ei, det blir vinterglede i Vassfjellet også kommende sesong. Men at det blir en annerledes vinter, det er det ingen tvil om.

DIN TRYGGHET ER VÅR FØRSTEPRIORITET
At det skal være trygt å besøke Vassfjellet Vinterpark, er det aller viktigste for oss. Akkurat nå jobbes det iherdig med å klargjøre anlegget for en sesong som kommer til å preges av tilpasninger og smitteverntiltak. Vi følger selvsagt alt av nasjonale retningslinjer, og samarbeider i tillegg tett med lokale smittemyndigheter.

Selv om det blir noen endringer foran kommende sesong, lover vi å gjøre alt vi kan for at vinteren 2020/2021 skal oppleves så normal som mulig. Gjør vi vår del av jobben, må du også gjøre din. Det betyr at du må følge tre enkle regler når du besøker oss:

• Kom frisk! Begynner du å føle deg syk mens du er her, dra hjem
• Sørg for å ha ekstra god hånd- og hostehygiene – fra du parkerer til du drar
• Hold minimum 1 meter avstand til andre gjester

Disse reglene kan justeres fortløpende, skulle det komme nasjonale endringer. Du vil også finne de samme reglene plassert godt synlig i anlegget.

NYE ORDNINGER FOR KJØP AV HEISKORT OG BRUK AV HEIS
Kødannelse går dårlig sammen med Covid-19, noe som også er grunnen til ALLE heiskort skal kjøpes på www.vassfjelletvinterpark.no i år. Her kan du fylle opp Skidata-kortet ditt, om du allerede har et, eller du kan kjøpe kortet online og hente det i egne pickup-bokser i anlegget. Våre ansatte hjelper deg gjerne dersom du skulle ha behov for det.

For å sikre at heisturen er 100 % trygg, lager vi køordninger som gjøre det mulig å holde minst 1 meters avstand. Ta heis med «dine egne», eventuelt alene. Med mindre du ber om det, er det foreløpig ikke hjelp til påstigning. Også dette er for å sikre at vi holder avstand til hverandre.

SERVERING BÅDE INNE OG UTE
Serveringsstedene våre kommer til å ha åpent som normalt, tross begrenset kapasitet. Nytt av sesongen er at serveringen skjer ved bordene, også dette grunnet Covid-19. Ute er det enklere enn noen gang å ta seg et pust i bakken – vi har nemlig kjøpt inn 40 benker samt flere nye griller, som vi har plassert forskjellige steder i anlegget. Vi oppfordrer med andre ord til å nyte matpakken ute i det fri – og selvsagt også her til å holde avstand. Inne på våre serveringssteder er det krav om munnbind.

SKIUTLEIE, SKISHOP OG SKISKOLE
Planlegger du å leie ski? Da ønsker vi at du forhåndsbooker via nettsiden vår. Vi har opprettet egne innganger for skiutleie og skishop, og kan på den måten enklere håndheve smittevernreglene. Alt av leid utstyr vaskes og desinfiseres før og etter bruk. Inne på skiutleie og skishop er det krav om munnbind.

Skiskolene for barn vil gå som normalt, med følgende tilpasninger:

• God informasjon om smittevernregler
• Maks 5 barn i hver gruppe
• Ingen servering av mat og drikke
• Ingen deling av utstyr
• God avstand

SKIBUSS
På skibussen er det også krav om munnbind.

VEIEN VIDERE I VASSFJELLET
Det er umulig å spå hvor lenge koronapandemien varer, men inntil den er over, kommer vi til å ha skjerpende renholdsrutiner i vinterparken. Vi desinfiserer alle kontaktpunkt, og setter i tillegg ut desinfiseringsveske i anlegget.

Velkommen til en ny, litt annerledes sesong i Vassfjellet Vinterpark – vi gleder oss til å se dere i bakken igjen!