April i Vassfjellet Vinterpark!

Vi har nå ved inngangen av April nydelige skiforhold i Vinterparken. Mars måned var hyggelig og ga oss masse snø! Det er ofte slik at vi får godt med snø her i fjellet, mens det regner i byen. Vindforholdene i anlegget er også betraktelig bedre en omkringliggende områder, da vi ligger i le for vestaværet.

Skikjøring i April gir deg ofte to muligheter her i Vassfjellet Vinterpark. Dersom du er i bakken ved åpningstid, så får du med deg skikjøring på et litt hardere underlag da vi ofte har nattefrost i denne perioden. Denne snøen gir deg muligheten til å carve skiene skikkelig og finne flyten i noe høyere fart. På fagspråket kalles denne snøen for grippy, som gjenspeiler følelsen av snøen mens man kjører. På denne snøen så sitter kantene godt og det føles forutsigbart å carve skiene skikkelig. På denne snøen kan man virkelig utvikle egen svingteknikk!

Utover dagen så tar sola mer og mer tak og snøen endrer fasong til mer slushaktig konsistens. Å kjøre på denne snøen kan sammenlignes med pudder, men det er vesentlig bedre gli i denne snøen en ferskt pudder på kalde dager. I slushen så kan du utfordre egne ferdigheter ved å hoppe i en av parkene, eller på kulene rundt omkring. Snøen gjør det betydelig mer skånsomt dersom man er uheldig å skulle falle, eller om man hopper litt lengre en planlagt.

Vi har i år fått lagt betydelig mengder med kunstsnø i flere av våre bakker. Denne snøen er betydelig mer slitesterk, en vanlig snø fra himmelen. Vi forventer derfor at vi skal ha gode forhold i disse bakkene gjennom påsken. Vi må selvsagt ta et lite forbehold, men slik vi ser det nå så kommer påskeføret til å være flott i år, tross den sene påsken vi har i år.

Vi har for første gang i Vassfjellet Vinterpark gått ut med «Aprilkortet». Dette kortet gir deg mulighet til å kjøre så mye du ønsker i April 2019. Prisen for kortet er 400,- kr for barn/ ungdom/ studenter og seniorer mens det er 500,- kr for voksne. Dette kortet må kjøpes online på vår hjemmeside.

Vi kommer til å få i gang ulike typer aktiviteter i perioden som kommer her i Vinterparken, og håper du følger oss på vår Facebookside der vi legger ut ulike aktiviteter som vil skje.

Med dette så ønsker jeg deg hjertelig velkommen til Vassfjellet Vinterpark i April og mange gode skidager her hos oss, enten på grippy eller Slushy snø.

Mvh
Eirik Sem
Daglig Leder
Vassfjellet Vinterpark